Ingrijirea acoperisului – ce poti sa faci pentru a te bucura cat mai multa vreme de un acoperis functional?

Acoperisro

Acoperisul unei case este un adevarat scut impotriva umezelii, soarelui si a altor pericole externe. Pentru a asigura o viata lunga si performanta optima pentru aceasta parte importanta a constructiei, trebuie sa dedici cateva ore pentru ingrijire. .Din fericire, exista solutii simple pentru a-ti mentine acoperisul in stare impecabila si pentru a preveni orice deteriorare nedorita.

Inspecteaza acoperisul din punct de vedere vizual


Realizarea unor inspectii periodice este primul pas spre o intretinere corecta. Cel putin de doua ori pe an, e recomandat sa examinezi cu atentie acoperisul pentru a depista eventuale semne de uzura. Este suficient sa analizezi cu atentie cateva elemente ale acoperisului

  • Integritatea materialelor din care este construit. Verifica daca materialul (tabla, tigla, sindrila etc.) este intact, fara fisuri sau piese lipsa.
  • Etanseitatea. Asigura-te ca nu exista zone unde apa sau vantul pot patrunde. Retine ca o izolare corespunzatoare prelungeste durata de viata a acoperisului.

Curata mizeria care se acumuleaza pe acoperis

Curatenia regulata este cheia pentru a preveni deteriorarea acoperisului. In timpul sezonului toamna, asigura-te ca jgheaburile si burlanele sunt curate si permit o scurgere normala a apei. De asemenea, curata periodic suprafata acoperisului de resturi cum ar fi frunzele, muschiul sau alte tipuri de mizerie.
Crengile de copaci ce atarna deasupra acoperisului reprezinta si ele o amenintare constanta. Vanturile puternice sau furtunile le pot smulge si pot provoca daune considerabile. De aceea, in timpul verii, este o idee buna sa angajezi specialisti pentru a le taia.

Apeleaza la experti in reparatii acoperisuri

In cazul in care observi daune mai serioase, nu ezita sa cauti ajutor de la profesionisti, cu experienta in reparatii acoperisuri. Acestia pot oferi evaluari precise si solutii personalizate pentru a remedia orice problema. Daca esti din zona centrala sau de nord a tarii si ai nevoie de reparatii acoperisuri in Sovata, Reghin, Tarnaveni, Turda, Bistrita sau alte localitati aflate la maxim 40-50 de km de Targu Mures, te putem ajuta noi. Oferim reparatii acoperisuri bazandu-ne pe o experienta vasta, acumulata de-a lungul a sute de lucrari.

O intretinere atenta poate evita cheltuieli majore pe termen lung si poate contribui la confortul si siguranta locuintei tale. Asa ca, nu amana – incepe sa ingrijesti acoperisul casei, inainte de a fi prea tarziu!